Klovni projekti


Yhteisöjen klovnin voi kutsua vierailulle esimerkiksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin, synttäreille, työpaikalle tai oikeastaan mihin tahansa yhteisöön. Yhteisöjen klovnien tarkoituksena on elävöittää erilaisia ihmisten elinympäristöjä.                            

Klovnit tekevät tutkimuksiaan ja temppujaan ja saattavat ilmestyä myös yllättäen ennalta-arvaamatta torille, kadulle, rautatieasemalle, leikkipuistoon tai vaikka työpaikallesi. Tässä blogissa raportoidaan tärkeimpiä havaintoja ja ajatuksia, joita klovnit tutkimusmatkoillaan tekevät. Välilehdiltä löydät lisää informaatiota ja kuviakin, sekä ajatuksia liittyen klovneriaan :)!

Klovneriasta lyhyesti

Klovneja on nähty perinteisesti sirkuksissa, mutta yhä enemmän myös muilla areenoilla. Nykysirkuksen ja -teatterin erilaisissa virtauksissa klovni voidaan tavata teatterista tai sirkusareenalta. Katuklovneria on ollut myös perinteinen paikka klovneille tehdä työtään. Miimi ja fyysinen teatteri on läheistä sukua klovnerialle. Se on siis oikeasti ihan vakavasti otettava taiteenlaji, vaikka klovnit voivat olla välillä täysiä idiootteja, mutta usein sympaattisuudessaan ihmisten arkipäiväisiä tottumuksia kyseenalaistavia hahmoja.


Klovneilla on yleensä erityinen kyky nähdä asioita toisin ja katsoa maailmaa sellaisesta vinkkelistä, mistä sitä ei olla totuttu ennen näkemään. Joskus esimerkiksi  kaaottisuuden kautta. Tällöin klovnit joutuvat väkisinkin tilanteisiin, joissa luovat aivonystyräisemme pääsevät tuottamaan uusia valloittavia ajatuksia, jotka sitten voivat vaikuttaa positiivisesti vallitsevaan ympäristöön. Joskus Klovnit liikkuvat tragedian ja komedian rajamaastossa, he voivat olla hyvin tunteellisia ja myös ilmaista tunteitaan isommin, mihin ihmiset yleensä ovat tottuneet.

Kuka nenää käyttää?
  
Klovnina esiinnyn yleensä Ruuti Anselmi Unelmana,  mutta punaisen nenän takana olen Johanna ja kiinnostus klovneriaan on lähtenyt ensin kiinnostuksestani maailmaan ja sen parantamista kohtaan. Myös maailman tutkiminen ja sen katsominen erilaisista näkökulmista on kiinnostavaa ja loputon luovuuden lähde, josta ammentaa klovneriaa. Punainen nenä avaa monipuolisia ja kiinnostavia näkökulmia ja sen avulla on mahdollista jakaa ihmisten kanssa jotain sellaista, mikä ei onnistu niin helposti ilman nenää. Klovni voi ostaa kukkasen kukkakauppiaalle tai hymyillä mummoille ja jutella heidän kanssa kahvilassa ja vilkuttaa lapsille. Se on klovnin työtä. Klovnin työtä on antaa huomiota ja huomioida asioita, olla oma itsensä ja keksiä sellaisia asioita, jotka voisivat muita ilahduttaa. Teen yhteistyötä myös muiden klovnien kanssa, joista raportoin myös tässä blogissa, kuten kaupunkiklovneria osiossa. Klovnikeksuksen ideana on myös tulevaisuudessa toimia klovnien kohtaamispisteenä ja myös klovnien todellisuuden välittäjänä kaikille ihmisille. 
                        
                            

Jos olet kiinnostunut aiheesta tai haluat pyytää klovneja vierailulle, niin ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Yhteisojenklovni@gmail.com tai voit soittaa p. 0503486118/ Johanna Peltola

Tilauksesta myös sosiaalisen sirkuksen työpajoja kaikenikäisille !
(ks. linkki Sosiaalinen sirkus ja työpajat)


Kommentit

Suositut tekstit