Klovniyhteisön alkutuntumia! Klovneriaa arjessa.

Minkälaista klovneriaa arjessa voisi olla? Mitä tapahtuu, kun laitat punaisen nenän päähäsi keskellä kirkasta päivää vaikka omien töidesi ja arkesi keskellä. Mikä muuttuu, miten suhtaudut asioihin? Minkälaisia päähänpistoja ja ideoita saat? 


Klovnerian ydin on ihmettelyssä ja siinä, että pyrkii katsomaan asioita uusista näkökulmista. Luutuneita käsityksiään ja toimintamalleja, jopa suhtautumistaan itseensä voi muuttaa joskus sillä, kun hakee yhteyttä omaan sisäiseen klovniinsa ja konkreettisestikin laittaa nenän päähänsä. Tämä muutos ei ole silloin välttämättä niin suuri, vaan vain kevyt siftaus klovnitodellisuuteen. Klovnihahmo voi olla kokonaisvaltaisempi tai vähän kevyempi intentio. Sen ei tarvitse olla välttämättä juuri tietynlainen, vaan muutoksen tilassa, kuten elämä yleensä on. Toki joidenkin selkeiden luonteenpiirteiden, maneerien ja taipumusten kirjo sopii myös klovnille ja voi helpottaa oman klovnin tunnistamista ja löytämistä. Klovnihahmoja voi olla myös monta. 


Olemme perustaneet Mahdollisuuksien Tilalle Tampereelle klovniyhteisön, joka harjoittelee yhdessä klovnin asennetta elämään ja tutkii klovnerian soveltamista arjessa. Jos kiinnostaa kuulla lisää, voi olla yhteydessä esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen mahdollisuuksientila@gmail.com. Seuraava klovniyhteisön tapaaminen Mahdollisuuksien Tilalla 23.9. klo 18-20, jonne voi myös tulla tutustumaan yhteisön toimintaan. Tervetuloa!





Kommentit

Suositut tekstit